Sedaaap dan hati gembira

Attend a friend’s wedding today. Ye tetiap bulan ye ada orang kawin.

 

Most of my best friends are already married and I am so so so happy seeing now they’re in a very good hand. Semua suami mendapat kelulusan aku. Hehe macammm la dorang kesah ke tak kan aku lulus ke tak?

 

Tapi, wouldn’t you feel so happy tengok ada 1 lelaki baik yang jaga kawan2 korang? Macam eeii bestnyaa.

 

šŸ™‚

 

Congrats girls!!!

 

Eh tapi harini nak cakap pasal wedding Mai. I just love the wedding. It’s a very simple wedding with lovely people all around but everything was so beautiful. Dan yang paling penting, makanan adalah sangaaattt sedap. Aku rasa diorang masak sendiri lah sebab aku nampak ada awek tu angkat beras.

Lauk2 nya ialah ayam masak merah, sambal udang, sambal goreng (yang tempe campur suhun suma tu), sambal tempe ngan kacang, dalca and rendang daging. Isk. Taip pun dah rasa lapaarrr. Sedaap okkkk.

Lepas tu, classic sangat tau. Atas meja ada kerepek, rempeyek dan jug air and it’s CONSTANTLY refill. Like seriously. Tengah aku borak2 tu kejap2 ada brother isi air. Entah bila muncul entahhh.

 

Bagus sangaat! You see, sometimes, this is what missing in a wedding. sometimes they put their eyes on the tiniest detail contoh nya warna reben yang nak ikat dekat tiang khemah ni matching tak dengan warna err brooch dekat baju. Tapi tetiba ayam tak cukup.

 

No, don’t get me wrong. Standard la pengantin mesti lah nak macam tu. Kalau aku kawin pun aku nak suma perfect. It just that we should know the priority. Food should always be the priority. Kita nak jamu orang kan. lagi2 when it comes to kenduri, kadang2 orang datang jauh2, sesat barat (eh tu aku hehe) berpeluh2, redah jam tapi sampai2 makanan tak cukup. Frust lah jugak kannn.

 

Ohh, dan lagi satu. I just love love love Mai’s dress. So simple and yet soooo stunning! Ditambah pulak dengan badan dia yang slim tu dan muka yang berseri2.

 

aaa dan juga, bukan aku sorang ok cakap lauk dia sedap. Gambar dibawah sebagai bukti. Hehe.

 

kan dah cakappp. Hehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s