Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex

Let’s start with the opposite sex first.

 

  1. Attention seeker. Please, unless you’re 5 y.o boy, seeking unnecessary attention only works for GIRLS. Okay? Get it? Girls only. Kalau kerja kau asyik nak menagih simpati sana sini, dari elok2 aku simpati terus jadi simpang malaikat 44 nak cakap dengan kau lagi. Menyampahhhh tau taakk. Kau lelaki la please come on la bro (wahhh, bro! hehe).
  2. Poyo. Yee tau lah kau ada pegangan hidup yang kukuh lagi konkrit. Tapi tak payah poyo cerita over mamak session kepada orang yang baru dikenali selama 2 hari, boleh tak bang? Simpan semua pegangan hidup kau tu untuk keluarga kau esok. Kalau ye nak ngorat perempuan tu pun, show it as your relationship goes. Tak payah la 1 malam nak cerita semua.
  3. Takde responsible. Yang ni tak payah explain lah, kot? Simpan gaji 15k kau tu jauh2 kalau you can’t even understand what responsibilities mean, ye?
  4. Tak reti hormat orang tua. Yeeee, ni pun samaaa. Simpannn pangkat kau, simpannn rumah 3 juta kau, simpann lahh cerita kau jumpa menteri sana sini, kalau tak reti nak hormat orang tua.
  5. Macam bagus. I rather be friend with a person that is tak bagus langsung tapi berusaha daripada yang macam bagus.

 

Same sex/kedua2nya.

 

Wahh katanya 5, tpi ni dah lebih? Hehehehehehe.

 

  1. Whiner. Yes I whine also and one of the reasons this blog exist is for me to whine in it. BUT, kalau dah di bentangkan tilam emas, bagi minum air dari pergunungan Alps dan makan pun dalam pinggan emas, TAPIII kau merungut sana sini jugak, memang aku tak faham. Like seriously? Why do you whine so much? If you don’t like it, do something about it. If you can’t, try to accept it!! Aku serious lemass orang suka merungut mamanjang ni.
  2. Orang busy body banyak sangat soalan. Ye, kita memang nak bermesra tapi kalau baru kenal 2 bulan, boleh tak jangan tanya ‘ehhh kenapa you tak beli kereta lagi?? u bujangg bukan ada komitmen pun!!’ Do I really have to tell you why? Ni takde la irritate sangat but still aku aku encounter ni memang akan terasa annoyed jugak.

 

Ok, tu je la kot. Tak boleh fikir lagi an also macam la aku ni bagus sangat kan nak list panjang2. Hehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s