Day 3: My Idea of The Perfect First Date

Okay! Third day of my 30 days challenge!

The idea of myperfect first date!

He heeee. Boleh berangan nih! I like!

Okay to be frank, I hate first date and I don’t have many. Eh, I don’t have many bukan sebab I hate it tapi tu sebab takde orang ajak pun. Tsk tsk. T___T

Kalau ayah dengar ni mesti cepat² dia carik kan first date hehe.

First date is always akward la, kan? Especially if you don’t really know the person. Macam eh dia ni jalan laju ke perlahan ke, aku ni dah la jalan laju macam kena kejar polis. Lepas tu you’re like keep wondering kan, eh, tahan ke tak dia ni dengan mulut aku yang banyak cakap ni, lepas tu macam, eh, nak ajak makan kat mana ni? Ajak makan Tony Roma’s kang kata aku nak pau pulak.. Seribu satu macam ‘eh’ lah!

That is why balik² aku lepak dengan Mia je.

Butt, buttt. Hehe ye lah, marilah aku menjawab soalan.

The idea of my perfect first date is, the chemistry have to be there. Chemistry tak boleh di paksa. Chemistry tak boleh di beli dengan kereta Mazda 3,4,5 atau 10. Chemistry tak boleh dibeli juga dengan cerita² kau buat project 800 juta ke apa ke mahupun muka kacak Brad Pitt ke apa ke.

It just there. It hit you right in your heart, and his heart.

Ewahhhhhhh kauu.

hehehe.

It’s like, there’s no akward silence, there’s no any pretencious act.. You just be your self. At least, I can be my self.

It’s a bonus if we so happen to like the same thing. Same music ke same hobby ke (walaupunnn aku pun taktau apa hobi aku). So we can just talk and talkk about each other and giggle and be happy and we can have ‘OMG me too!!! *giggles*’ moments. It can be over a meal at a cosy place ke apa ke. Tak kesah laah kan. Sebab kalau kau bawak tempat habis cosy punn, tapii aku asyik fikir nak balik je, tak guna jugak.

Yang penting, at the end of the date, I’m left with a huge smile on my face, and wishing for more dates to come.

🙂

Hehehe sekali sebenarnya mamat tu balik dengan harapan ‘jangan laaaa aku jumpa awek ni lagii’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s